Kultúra

Így készül egy igazi valóságshow!

Akár filmet is készíthetnek Hollywoodban egy jól elkapott fotó alapján, amelyen egy megbilincselt pár utoljára csókolja meg egymást, mielőtt a rendőrök fogdába viszik őket.

A fényképet a 42 éves Mo Gelber, amatőr fotográfus készítette Manhattanben, a büntető bíróság épülete előtt, augusztus 16-án. Gelber „Utolsó csók” című fotójával Ron Howard rendező által szponzorált „Project Imaginat10n” versenyre nevezett be, ahol a 10 legjobb fotó alapján rövidfilmet forgatnak.

A bökkenő az, hogy a fotós nevezése csak akkor érvényes, ha a pár írásos engedélyét is megkapja ehhez. Gelbernek sikerült ugyan utána nyomoznia a párnak, ám a fotón lévő férfi még mindig börtönben van, barátnője, Alexis Creque pedig addig nem hajlandó együttműködni Gelberrel, amíg barátját szabadon nem bocsátják.

A 26 éves férfit falfirkálás miatt vették őrizetbe. „Ő egy kiváló művész, az egész városban készít graffitiket. Nagyon sok ember ismeri őt” – mesélte a 28 éves Creque a New York Daily News-nak, akit azért engedtek el, mert ez volt az első esete, hogy letartóztatták. „Őrülten szenvedélyes nyarunk volt. Olyan az egész, mint egy film.” – vallott Creque az 5 hónapja tartó románcról.

Gelbernek e hét végéig kellene megszereznie a fotóhoz az írásos engedélyeket, egyébként elképzelhető, hogy kizárják a versenyből. Facebook oldalán úgy fogalmazott, hogy már nem lesz annyira csalódott, ha ki is zárják, hiszen akkora nyilvánosságot kapott a fénykép, hogy az biztosan segít neki abban, hogy fotóriporterként állást kaphasson egy újságnál, ami a nevezésének is eredetileg célja volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik