Kultúra

A 10 legjobb magyar dal

Omega, Quimby, Cseh Tamás. A vasárnapi Magyar Dal Napja alkalmából idén ismét játékra hívtuk olvasóinkat: mondják el, szerintük melyek a legjobb hazai számok.

A minap – a hagyományoknak megfelelően – összeállítottuk szerkesztőségi Top10-ünket, az általunk legkedveltebb magyar dalokból. A zenék és zenei ízlések sokféleségéről mindent elmond egy-egy olvasónk lesújtó véleménye:

„…ezek maximum a sok idiótának tetszenek…az igényteleneknek…”

„Ki állította össze ezt a listát? Sürgősen menjen orvoshoz.”

Így vélekednek azok, akiknek számaink nem mondanak sokat. Mások szerint egy ilyen listát csinálni – műfajából adódóan – egyszerűen hülyeség. Tőlük ezúton elnézést kérünk, de összeraktunk egy újabbat, amely immáron nem saját, inkább (velünk játszó és kommentelő) olvasóink ízlésének felel meg.

Munkatársaink és olvasóink zenei ízlése egészen pontosan 20 százalékos egyezést mutat – az LGT és Cseh Tamás adják a közös nevezőt. Tavalyi önmagukkal ennél sokkal nagyobb ízlésbeli egyezést mutatnak követőink: a tíz előadó fele tavaly is rajta volt kedvenceik listáján.

Omega: Ismertem egy lányt
Quimby: Most múlik pontosan
LGT: Primadonna
Kovács Kati: Most kéne abbahagyni
Hobo Blues Band: Viharban születtem
Cseh Tamás: Budapest
Tankcsapda: Ez az a ház
Demjén Ferenc: Kell meg egy ölelés
Jazz+Az: Megint hétfő
Ákos: Előkelő idegen

A Magyar Dal Napját idén szeptember 9-én vasárnap ünnepeljük. Nyolc vidéki településen, 2 határon túli tiszteletbeli helyszínen (Kassán és Sepsiszentgyörgyön), valamint 14 budapesti színpadon szólalnak meg a magyar zenék. Emellett 8-án, szombaton, ismét járnak a Dallamos Villamosok a budapesti 4-es vonalán.

A sorozat idei fővárosa Szombathely, ahol a szervezők két színpaddal, és rengeteg programmal várják az érdeklődőket. A Magyar Dal Fővárosában többek közt színpadra lép Presser Gábor és a Csík zenekar, a Belmondo és az Anima Sound System, de nap közben újra jár majd a 30Y buszjárat.

A programokról a Magyar Dal Napja honlapján lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik