Kultúra

Vezess Boeing 737-est Győrben

A Nagy Tudományos Felhajtás nevű programsorozat keretében két szimulátort is ingyenesen kipróbálhatunk a Győr Plazában.

Szeptember 7. és 8. napján a Győr Plazába, a Mobilis Nagy Tudományos Felhajtásával egybekötve szimulátoros nyílt napot tartanak.

Pénteken és szombaton mindenki kipróbálhatja, hogyan kell vezetni egy Boeing 737-800 NG típusú utasszállító repülőgépet. Ezenkívül sok érdekes dolgot is megtudhatunk egy utasszállító repülőgép működéséről, a pilóták munkájáról és a repülésről.

A vadászgépek szerelmeseit egy F-16 Fighting Falcon vadászbombázó-szimulátor várja, melyet szintén “repülésre” bírhatunk. A tízperces körök egységesen a következőket tartalmazzák a Boeing 737-800 NG szimulátoron: felszállás Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről, eltávolodás a pályától 10 mérföldnyire, közben a repülőgép-vezetés próbálgatása, majd ráfordulás az ellentétes irányú párhuzamos pályára és landolás.

Az F-16 Fighting Falcon vadászbombázó szimulátorban, felszállások és légi harc, illetve sikeres küldetések esetén leszállások vannak benne folyamatosan, amíg le nem jár az idő. A Győr Plazában, a Mobilis által felállított eszközök segítségével repüléssel kapcsolatos ismereteket szerezhetünk, részt vehetünk kísérletekben.

Bővebb információk a programról a Mobilis honlapján és az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik