Kultúra

Kalandozás a Tiszán Szolnok és Szeged közt

Szeptember 7-9 közt a Szolnok-Szeged túrával záróakkordjához érkezik a Tiszavölgy Kalandtúra.

Az új Széchenyi Terv és az Unió támogatásának köszönhetően a Tisza nagykövete, Hídvégi-Üstös Pál olyan programot szervezett idén, melyre még nem volt példa Magyarországon. A csaknem kétezer embert megmozgató, a Tisza-vidék legnagyobb szabású fenntarthatósági rendezvénye, a „Tiszavölgy Kalandtúra – Zöld összefogás a fenntartható Tisza-vidékért” elnevezésű programban eddig négy héten keresztül barangolhattak nyáron az érdeklődők a Tisza vidékén. A szervező minden Tisza-menti települést meghívott, hogy nevezzen csapatot a rendezvényre – tájékoztatta a Szeged24-et a programsorozat sajtófőnöke.

A túra záróakkorja a szeptember hetedikei hétvégén lesz, amelyen az érdeklődők a Szolnok -Szeged útvonalon kerékpározva, gyalogolva, evezve fedezhetik fel ezt a környéket, miközben a fenntarthatóságról is tudást szerezhetnek. A program célja ugyanis, hogy játékos formában, sportolás közben megismertesse a résztvevőket azokkal a sokszor egészen egyszerű módszerekkel, fenntarthatósági viselkedésformákkal, melyekkel jelentősen csökkenthető az ökológia lábnyom.

A záró túrára 350 résztvevő térítésmentes nevezésére van lehetőség. A kalandozás során a szervezők ingyenes szállást és ellátást biztosítanak Jelentkezés: tiszavolgykalandtura@gmail.com e-mail címen.

A túra során miközben többek közt megmutatják, hol lehet venni kiváló jó ízű helyi terméket és megkóstolható mindaz, ami a környéken terem, a résztvevők bringázhatnak, evezhetnek, úszhatnak, kipróbálhatják a hatalmas fákra épített kalandparkot, vagy éppen drótkötélen csúszhatnak át a folyó felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik