pife (pife)
Kultúra

Idén is dübörög a PIFE Rábapatonán

A fesztivált idén második alkalommal rendezik meg a rábaközi faluban, ahol a régió fiatal zenésztehetségei adnak koncertet, és garantálják a szórakozást.

A rendezvényt a Pillér Ifjúsági Klub szervezi, helyi fiatalok, akik nem csak szórakozni vágynak, hanem segítenek a közmunkákban, részt vesznek a rendezvények lebonyolításában, a közéletben is. Nemrég egy uniós pályázatot is megnyertek, öt másik faluval közösen, ezért cserébe megrendezhetik évente a fesztivált is – mondta el a Győr24-nek Mező Vivien szervező.

A tavalyihoz hasonlóan idén is sok fiatal zenekar lép színpadra, de már két ismertebb, tapasztaltabb, a zenében jártasabb bandát is meg tudtunk hívni. A cél mindenképp az, hogy jó hangulatú, örömzenélős koncerteken vehessen részt a közönség – tudtuk meg.

Helyszín: Rábapatona, Agárpálya, augusztus 31., 17:00 óra.
A belépés ingyenes!

Előrelépésnek lehet nevezni, hogy idén már profi hangosítás lesz, ami megkönnyíti a kezdő zenekarok dolgát is. A fesztivál létrejötte a támogatók érdeme is – külön köszönet  Patonai Gábornak, a rábapatonai IKSZT-nek, Rábapatona Község Önkormányzatának és a Rábapatonai Nyugdíjas Klubnak is.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.