Kultúra

Győrkőctől a minifesztig

A Győrkőcfesztivál sikere után, itt egy újabb program a bábszínháztól. A társulat ezúttal egy minifesztiválra várja a piciket és a nagyobbacskákat, mitöbb a felnőtteket is.

Alig egy hetük maradt a gyerekeknek a nyári szünetből, szeptemberben azonban nemcsak az iskolákban, hanem hazánk egyik legsikeresebb bábtársulatánál, a Vaskakas Bábszínházban is becsengetnek. A 2012/13 –as évad parádésan indul, hiszen szeptember 4-8-ig egy Minifesztivál keretén belül minden este 20 órakor színvonalas előadással várják a felnőtt és az ifjúsági közönséget a kakasok és vendégeik.

Szeptember 4-én, kedden a Metamorfózis című előadás lesz látható, mely Kínában, a 21. UNIMA Világfesztiválon “a legjobb szcenográfia” díját nyerte el, valamint A suszter álma című produkcióval együtt meghívást kapott New Yorkba is. Másnap, szeptember 5-én a győri közönség első alkalommal tekintheti meg a Budapest Bábszínház darabját, A hétfejű tündért, mely a legjobb gyermekelőadásért járó Üveghegy díjat kapta a 2012-es Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén. Csütörtökön vendégszerepel Pályi János vásári – számtalan fesztivál díját elnyerő, ördögagyabugyálós darabja, a Vitéz László, szeptember 7-én, pénteken pedig érkezik Bódog és Szomorilla a Hepp Trupp társulat előadásában.
A Fesztivál zárásaként, szeptember 8-án, szombaton a Repülési lecke kezdőknek című műsor szerepel a repertoárban, mely a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján elnyerte az NKA legjobb előadásnak járó díjat.

Jegyár: 1000.- Ft/fő vagy 500 Ft/fő/5 előadás!

Gyertek el Ti is, és legyetek a Minifeszt lelkes látogatói!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik