Kultúra

Tündérvölgy családi és sportfesztivál Csabdin

Első alkalommal rendezik meg a Tündérvölgy családi és sportfesztivált a Fejér megyei Csabdin; a pénteken kezdődő háromnapos eseményen gyalog- és kerékpártúrák, zenei és kulturális programok várják az érdeklődőket.

Veszelovszki Zsolt fesztiváligazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a sport és a kultúra “kézen fogva együtt jár”. Eleinte kerékpárversenyt szerettek volna szervezni, végül kerékpártúra lett belőle. Ez nőtte ki magát a kísérőprogramokkal együtt hagyományteremtő családi és sportfesztivállá.

“Magunk között térképre felhelyező fesztiválnak hívjuk Tündérvölgyet, mert hiába fekszik a község 35 kilométerre a fővárostól, senki sem tud róla. Nem titkolt célja a szervezést magára vállaló Csabdi-Vasztély Jövőjéért Egyesületnek, hogy megismertessük az emberekkel az itteni csodálatos környezetet, amely turisztikailag teljesen kihasználatlan. Szeretnénk Csabdit a kedvelt turisztikai célpontok közé emelni” – hangsúlyozta.

A programokkal elsősorban a világ- és népzenét kedvelő gyerekes családokat célozzák meg. Színpadra lép többek között a Kaláka együttes, Gryllus Vilmos, Hajós András, a Besh o droM, a CimbaliBand, a kárpátaljai Técsői Banda, Dés László és Esterházy Péter, az Etnofoun, a Mesetandem, Hajdu Klára, valamint Szőke Nikoletta.

A családi biciklitúrákat 11, 22 és 55 kilométeres távokon rendezik meg szombaton és vasárnap, a három kilométeres falubemutató gyalogtúra mellett egy 15 kilométerest is indítanak. A helyben maradókat ügyességi, mese- és táncudvar várja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik