Kultúra

Felpezsdült az élet Polgárdiban

A Polgárdi Nyári Fesztivál szombati rendezvényeit Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, polgárdi országgyűlési képviselője nyitotta meg délután, a rendezvény nagyszínpadán.

Augusztus 18-án, szombaton délután a Polgármesteri Hivataltól a Batthyány Ligetig egy zenés felvonulás keretében hangolódhattak az ünnepre a Polgárdiban élők és a vendégek. Ezzel a vidám menettel indult útjára a fesztivál. Nyikos László, Polgárdi szemtelenül fiatal polgármestere is csatlakozott a mulatsághoz.

A szombati nap elsősorban a gyermekeké és a családoké volt. Idén is kedveskedtek ingyenesen használható óriáscsúszdával, ugrálóvárral és kézműves játszóházzal. Ezen kívül különböző színes előadásokkal felléptek polgárdi és a környék egyesületei, csoportjai, intézményei is. Az est hangulatát a Five Stones zenekar, valamint a Viva tévéből jól ismert Zolával fémjelzett Retro School Band fokozta. A fő fellépő a Zagar zenekar volt, amely manapság már az európai elektronikus zene legjobbjai közé tartozik.

Az augusztus 19-ei, vasárnapi műsorral az idősebb korosztályt célozták meg. A nap folyamán ellátogat Polgárdiba a Szentgyörgy Néptáncegyüttes, a Potyondi Timit soraiban tudó Leslie Music Band, valamint a táncdalfesztiválok örök királynője Kovács Kati is.

Az augusztus 20-ai ünnepi műsor délelőtt Szentmisével kezdődik, majd a szokásos Szent István napi búcsúval folytatódik, ahol vidámparkos játékok, népi játékok és bazár várja a kilátogatókat. Koraeste Szamosi Krisztina és Börgöndi Viktória egyházi témájú koncertjét hallgathatják meg a Katolikus Templomban. Ezt követően kerül sor a Batthyány ligetben a Szent István napi ünnepi műsorra, melyet Musical Show és Magyar Rózsa fellépése követ. Az ünnepi programot tűzijáték, utcabál és a The Flippers zenekar fellépése zárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik