Kultúra

Hétvégén indul a futam Gönyűn

A világ minden részéről érkeznek hallgatók, hogy összemérjék tehetségüket a versenypályán.

Ismét Győr ad otthont az augusztus 17. és 20. között a Formula Student Hungary versenynek. Ebben az évben 41 egyetemistákból és főiskolásokból álló csapat érkezik a világ minden részéről, hogy saját építésű járművével rajthoz álljon. Az értékelésnél nemcsak a gyorsaság számít, hanem az alkalmazott innovatív technológiák és marketing szempontok is.

„A Formula Student Hungary főszponzoraként támogatjuk a műszaki érdeklődésű fiatalok újító szellemét. Emellett a verseny ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy a holnap mérnökeivel már ma felvehessük a kapcsolatot“ – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „A magasan képzett, német nyelvtudással rendelkező mérnökök ugyanis különösen keresettek nálunk.“

Több mint 800 mérnökhallgató áll rajthoz az idei versenyen. A győztes csapatnak nem elég elsőként célba érni. Az Audi Hungaria, valamint a motorsport, autóipar és beszállítói ipar szakértőiből álló zsűri értékeli az innovatív technológiák használatát, az üzemanyag-fogyasztást, mint ahogyan az üzleti tervet és az értékesítési terveket is. Ebben az évben elsőként rajthoz áll 10 elektromos jármű is. A verseny keretében az Audi Hungaria kiemelt támogatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatának, „BME FRT“ teamnek is.

A Formula Student sorozat az Amerikai Egyesült Államokban indult 1981-ben. Magyarországon első alkalommal 2010-ben rendezték meg Győrben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik