Kultúra

Befotóztunk a szupersztárok öltözőjébe!

Super Starsky (super starsky, sziget)
Super Starsky (super starsky, sziget)

Ákos? Quimby? Csík Zenekar? Lárifári! Megmutatjuk, hogyan készülnek a magyar popzene igazi élmunkásai!

Kedves Olvasók, ismerkedjenek meg a Super Starsky együttessel! Ha valaki felháborodott volna, amiért nem feltételezzük, hogy Önök mind ismerik ezt a remek zenekart, attól elnézést kérünk, de a helyzet az, hogy tényleg nem feltételezzük. Szóval: a Super Starsky egy vicces ska-funk zenekar, feldolgozásokat játszanak, a repertoár az Abbától a Szellemirtók-főcímzenén át a Tankcsapdáig terjed.

Ha ez nem lenne elég, Borovitz Tamás frontember fixa ideája, hogy ők bizony Csehszlovákiából jöttek és a hitelesség kedvéért csak borzalmas angolsággal hajlandó kommunikálni maroknyi közönségével. A zenélést nem ma kezdték, de ezt a formációt kis túlzással igen, ennek megfelelően jobbára ismeretlenek, és bár cégesbuli-fronton esélyes az áttörés, a fősodortól azért messze vannak. Ennek persze semmi köze magához a zenéhez, amely, mint mondtuk, remek.

Hogy miért fontosak, főleg most, hogy a csapból is Ákos folyik? Tulajdonképpen semmiért, leszámítva azt, hogy őszintén szórakoztató a produkció, nem csak a retrós jelmezek és az időnként előkerülő álbajszok okán, hanem saját jogán is. Azért emeltük ki őket  Sziget-dömpingből, mert úgy döntöttünk, velük mutatjuk be, hogyan, milyen hangulatban és körülmények között készül és boldogul egy kis zenekar Ákos és a többi gigaprodukció árnyékában.


Kattintson! Galéria! Fotó: Neményi Márton

A Starsky beengedett a backstage-ként és szaunaként funkcionáló sátorba a színpad mögött, követhettük a pakolást, a beállást és magát a nulla forintos költségvetésből összehozott bulit. Ákos kulisszatitkait már mindenki láthatta – hát tessék, itt a másik véglet. Kattintsanak a képre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik