Kultúra

Kool and the Gang: 50 ezer embert várnak a koncertre

Bornapok Győr (Bornapok Győr)
Bornapok Győr (Bornapok Győr)

A Kool and the Gang lép fel augusztus 25-én Győrben, az ingyenes szabadtéri koncertre 40-50 ezer embert várnak.

Bolla Péter felidézte, hogy a hatvanas–hetvenes évek amerikai sztáregyüttese zenéjével több generációt is meghódított. A dzsessz, az r’n’b, a soul, a funky és a pop hangzásvilágát vegyítő együttes világszerte több mint 70 millió albumot adott el, és pályafutásuk alatt számos Grammy-díjat nyertek.

A megakoncertet a városháza előtti téren tartják, megrendezését a győri Audi támogatja. Ezzel a koncerttel zárul a győri nyári fesztivál – jegyezte meg Bolla Péter.

A koncertet megelőző napokban rendezik meg az V. Bornapokat Győrött. Az ország minden tájáról hatvanhárom borász vonultatja fel borait, amelyeket augusztus 23-tól, csütörtöktől vasárnapig kóstolhatnak a vendégek. Pénteken választják ki Győr város borát, amit a Fesztivál bora választás követ.

Szombaton lesz az Európai Borlovagrend győri legátusának avatási ünnepsége, a Szent Ignác bencés templomban hat új tagot avatnak. Az eseményre Ausztriából és Olaszországból is várnak vendégeket – közölte Tagai István első legát, borlovag a sajtótájékoztatón. Vasárnap a Group’n’Swing együttes swing- és boogie-koncerttel szórakoztatja a városlakókat és a Győrbe látogató turistákat a Széchenyi téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik