Kultúra

A Virsky Ukrán Nemzeti Táncegyüttes a Víziszínpadon

Ukrajna világhírű táncegyüttese újra Magyarországon! A Virsky Ukrán Nemzeti Táncegyüttesnek a mai napig a legfőbb célja, hogy összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világon népszerűsítse az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, néptáncot, népviseletet, népzenét.

Az idén 75 éves Virsky Ukrán Nemzeti Táncegyüttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök az egész világon elkápráztatják a közönséget.

A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virsky Ukrán Nemzeti Táncegyüttes már több mint 60 országban vendégszerepelt, Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolta vörösre a tenyerét a nagyszerű ukrán koreográfia láttán. A 84 főből álló világhírű társulat 2012 nyarán új darabokkal népszerűsíti az ukrán kultúrát és táncművészetet Győrben.

Időpont és helyszín: augusztus 5., 20:30
Víziszínpad, Győr

Esőnap: 2012. augusztus 6., 20.30 óra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik