Kultúra

A tévében: olimpia meg amit akartok

Egyfelől: olimpia orrvérzésig. Másfelől pedig F-1, Nicholson, Freeman, Atkinson, Swayze.

9:30, m1, Olimpia 2012
Végre! Illetve: Ó, ne! Két részre szakad az ország, az egyik (jó, a nagyobb) reggel fogmosástól este lábáztatásig olimpiát néz, kiműveli magát az összes sportból, hogy ki találta fel a curlinget és hogy mennyi a 10 méteres gátfutás országos csúcsa a Maldív-szigeteken, és szurkol, szurkol, szurkol (sőt titokban a lehető legértelmetlenebb tévéműsort, az olimpiai megnyitó ünnepséget is megnézi többször felvételről). A másik oldal a doppingellenőrző szervezet weboldalát pásztázza, és gyomorgörcsöt kap egy tréningruha látványától, valamint képes egy albán ronatikus komédiát végignézni, csak hogy ne kelljen olimpiát nézni.

Mindkét típusra gondoltunk, mert rendesek vagyunk. 

Tehát a sportőrültek és szurkolók 9:30-tól 23:00-ig nézhetik, Londonban miként alakulnak az események. A mai program a következő sportokat érinti: Úszás, férfi torna, asztalitenisz, cselgáncs, vívás, tenisz, ökölvívás, evezés, kerékpár (férfi országúti), női kosárlabda, kézilabda, röplabda csoportmérkőzések. 

13:30, m1, Forma-1, Hungaroring, időmérő
És akinek London nem volt elég, megérkeztek az F-1-es pilóták. Megint mozgalmas időszak következik, igaz, Alonso megerősödése után nem a pilóták, hanem a műszaki megoldások terén: fejlesztés és betiltás borzolja a mérnöki kedélyeket. Márpedig az autók különlegesen fontosak a magyar futam előtt, mert itt aki elölről indul, szinte meg is nyerte a versenyt – szinte mint Monacóban. Akkor hát lássuk, ki mit tud itt, Mogyoródon.

19:10, cool, A bakancslista
Mi az a bakancslista? Olyan dolgok listája, amit a halála előtt valaki mindenképpen véghez akar vinni: ejtőernyőzés bungee jumpinggal vegyítve, űrhajózni, elmenni Siófokra. Két idősödő férfi kénytelen szembenézni azzal: nemsokára itt a vég. Pénzük van, most már csak át kell adniuk magukat a vágyaiknak. Ha még vannak. De Morgan Freemannek és Jack Nicholsonnak ne lennének? Rob Reiner filmje. 

20:10, Story4, Az eltakarítónő
A tiszteletest leköti munkája, felesége másnál keres vigaszt, lánya úgy váltogatja a pasikat, mint a kormánypárt az álláspontját, a fia pedig az iskola pofozógépe. A megoldás egy új takarítónő, aki afféle csudálatos Maryként sajátos módon teljesít tündéri szolgálatot. Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas, szegény Patrick Swayze – egy kis lazításképp.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik