Kultúra

Titokzatos éjszakai túra Gemencen

gemenc (gemenci kisvasút, )
gemenc (gemenci kisvasút, )

Milyen lehet Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje teliholdkor? Erre a kérdésre is megkaphatják a választ azok, akik részt vesznek az éjszakai gemenci eredei sétán.

A program elméleti felkészítéssel indul, hiszen a résztvevők a társaság szakemberei segítségével megtekintik Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában az erdészeti és vadászati kiállítást. Mindezek után a túrázók a Gemenci Erdei Vasúton elutaznak Nyárilegelő megállóhelyig, majd gyalogtúrán fedezik fel Nagy- Gyékényes környékét. A gyalogtúra végén teával és pogácsával vendégelik meg az erdőgazdaság munkatársai a megfáradt turistákat a Rezéti- Duna partján, majd a kisvasút a kiinduló állomásra, Pörbölyre szállítja vissza a sok élménnyel gazdagodott résztvevőket. Csak előzetes bejelentkezés alapján lehet az eseményen részt venni.

A túravezetők által ajánlott öltözék, felszerelés: zárt túracipő; túraruházat; fényképezőgép; távcső; zseblámpa, szúnyogriasztó. A sétára augusztus 4-én, szombaton, holdtöltekor kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik