Kultúra

Nagy események egy kis faluban

A 3falu Táncműhely és Isztimér önkormányzata nemzetközi néptánc- és népművészeti fesztivált rendez július 29-én, vasárnap 14 órától. Népművészeti kirakodóvásár, táncház és falubál is lesz a Bakony lábánál fekvő településen.

A Keddasszony népművészeti fesztivál célja alapvetően az isztiméri Anna-napi búcsú eseményének kulturális fellendítése a térségben egyedülálló néptáncfesztivál létrehozásával, amelyen magyar és külföldi csoportok is részt vesznek.

A rendezvény házigazdái, vagyis az isztiméri Taliga, a bodajki Kereplő és Kereplő Senior mellett a hazai színeket a székesfehérvári Alba Regia Néptáncegyüttes Senior csoportja, a móri Rozmaring Néptáncegyüttes és az ugyancsak móri Forgatós Néptáncegyüttes képviseli, fellép továbbá az isztiméri Edelweiss német nemzetiségi kórus, valamint Laki Lászlóné és Kovácsné Nagy Márta mesemondók Bodajkról. A fesztivál külföldi fellépő néptánccsoportjai Horvátországból, Lengyelországból és Németországból érkeznek.

A fesztivál ideje alatt népművészeti kirakodóvásár is zajlik, fél nyolctól rendezik meg a “Népek táncházát”, magyar, lengyel, horvát és német táncokkal, kilenctől pedig a falubálban perdülhetnek táncra a jelenlévők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik