Kultúra

Székesfehérváron is fellép a Virsky ukrán táncegyüttes

A 84 tagú társulat augusztusban Budapest mellett további nyolc városban mutatkozik be.

A szervezők tájékoztatása szerint augusztus 3-án Siófokon kezdődik az ukrán állami népi együttes magyarországi fellépéssorozata, amely azután Tatán, Győrött, Szegeden, Kecskeméten, Egerben, Nyíregyházán és Székesfehérváron folytatódik. A látványos produkciót augusztus 12-én Papp László Budapest Sportarénában láthatja a fővárosi közönség.
A világhírű koreográfus, Pavel Virsky 1937-ben alapította a nevét viselő népi együttest.

A Virsky Ukrán Állami Népi Együttes legfőbb célja, hogy összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világon népszerűsítse az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, a néptáncot, a népzenét, a népviseletet. Az együttes előadásaira jellemző a szenvedélyesség és a látványosság, ami köszönhető az akrobatikus elemekkel tarkított táncoknak, a kreatív koreográfiáknak és a színpompás kosztümöknek.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek egyebek között Vietnámban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban, Amerikában és Kanadában.

Ajánlott videó