Kultúra

Rock, bor és Ángyán József

Szerdán nyit az ország negyedik legnagyobb fesztiválja Tokajban. Fellép az Alphaville, a Stereo MC’s, a Bëlga és Ángyán József is.

A keddi nulladik napi ráhangolódás után, szerdán már csúcsra járatva indul a 13. Hegyalja Fesztivál. A borairól híres városban már most is mindenhol a szerda este fellépő Alphaville számai szólnak, miközben gombamód nőnek ki a sátrak a Tisza-part füvéből, a szállodák, panziók és kiadó szobák lassan megtelnek.

A külföldi fellépők (többek között az amerikai Everlast, Biohazard, vagy a finn Sonata Arctica, az angol Stereo MC’s) mellett idén is ott lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhat a bulizó. Sőt, akár együtt készítheti a halászlét a kedvenc írójával, énekesével, a Lucky 13 Hegy’en még az is megtörténhet, hogy főzhet annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak/lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenített.

Már ma este már több ezernyien tombolhatnak a halhatatlan és minden generáció számára himnuszként élő Forever young-ra és a többi Alphaville-slágerre, a Csík zenekar dalaira vagy az új generáció kedvencére, az amerikai Set Your Goalsra. A programban később fellép új albumával a Nemjuci, jön még többek közt a Freshfabrik, az örök kedvenc Alvin és a Mókusok, a szlovák punkalapvetés, a Konflikt, a tavalyi koncert után visszakövetelt olasz Helia, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, Péterfy Bori, a Depresszió, vagy a Bëlga.

Ha az esti bulikra a furmintfröccs vagy a szamorodni, esetleg a sörök helyett netán politikusokkal, előadásokkal akar ráhangolódni valaki olyan programokra is betévedhet, mint például Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium „Miről csiripel az államtwitkár?”, vagy a vízügyes kolléga, Kovács Péter „Legfőbb kincsünk a víz” című előadása, esetleg végigizgulhatja a „Menni vagy maradni? – Ifjúsági kerekasztalt” Ágh Péter (Fidelitas), Sass Szabolcs (Societas), Palócz László (IKSZ), Dúró Dóra (Jobbik IT), Turcsán Szabolcs (Szabadság Nemzedéke) részvételével. Szombaton pedig kitálal a fiataloknak is Ángyán József az oligarchákról.

Kár, hogy ezeket a programokat a kora délutáni órákra időzítették, lehet, hogy jobb volna két punk koncert közé szervezni. Azokon legalább le lehetne pogózni a dühünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik