Kultúra

A tévében: szorult helyzetben

Összecsapnak ma az elemek, enzimek, két botrányhős a ringben, az angol modor és a bűn, illetve a közel-keleti politikai állapotok és az emberség.

17:25, m2, Öveges 33

Öveges professzor Magyarországon a sikeres fizikai ismeretterjesztés szinonímája. Halálának 33. évfordulóján tehetséges, fizikai diákversenyeken díjazott tanulók próbálják meg feléleszteni a szellemét: elmagyarázni a hétköznapjaink fizikai vetületét érthetően és élvezetesen. Ma a konyhai enzimekről lesz szó.

19:00, sport1, David Haye – Dereck Chisora

Kevés brutálisabb fotót láthattunk boksz-sajtótájékoztatókról, de akár sima verekedésről, mint amikor a Klicskó-Chisora-meccs után David Haye összebalhézott a vesztes Chisorával. Utóbbi ellen nyomozás is indult Németországban, botrány, kitiltás. Eltiltás azért csak módjával – és most a két duplaajtós szekrény legális keretek közt is egymásnak mehet Londonban. Haye tán esélyesebb, de ki tudja, kiből mit hoz ki a múltkori affér, no meg a tény, hogy tán ez lesz Haye utolsó bunyója. 

20:10, m2, A Pendragon legenda

Más műfaj, az úriemberek bűnben is sportszerű világa lett szelíd iróniával átitatva remek olvasmány Szerb Antal tollából. A bűnügyi vígjátékból Révész György csinált filmet Latinovits Zoltánnal, Bujtor Istvánnal, Darvas Ivánnal, szóval a legnagyobbakkal – sosem elég belőle. az ember folyton újra akarja nézni. 

22:50, Duna TV, Út a mennyországba

A művészfilmek felfoszló plüsshuzatos mozijának egyik legdivatosabb neve az izlandi Baltasar Kormákuré. Több kultikussá váló izlandi film után megcsinálhatta az eggyel nagyobb kategóriás amerikai filmjét Forest Whittakerrel, Jeremy Rennerrel, Peter Coyote-tal. Egy szegény család biztosítási csalást követ el, ami gyanús lesz a társaságnak, ezért kiküldik hozzá a felügyelőt, nézzen kissé körül. Akinek megesik a szíve rajtuk, de ezzel csak még nagyobb bajt kavar. 

23:15, m1, A zenekar látogatása

Friss forrásvízként zubogott bele az Izrael-filmek állóvízébe ez a faramuci történet egy egyiptomi zenekarról, amely Izraelbe hivatalos koncertet adni, de mivel senki nem fogadja, bolyongásba kezd az idegen országban. A 2007-es év egyik legjobbja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik