Kultúra

Nyári Metropolitan ráadás a szegedi Belvárosi Moziban

A New York-i Metropolitan Opera elmúlt évadainak produkcióiból válogat a Belvárosi mozi, július 14. és szeptember 15. között.

Három évvel ezelőtt csatlakozott a szegedi Belvárosi mozi a New York-i Metropolitan Opera Live in HD elnevezésű nemzetközi közvetítéssorozatához olyan nagy sikerrel, hogy az idén először nyári válogatást kínálnak az elmúlt időszak legsikeresebb produkcióiból.

Az előadások július 14. és szeptember 15. között, szombatonként, este héttől láthatók felvételről HD-minőségben, magyar felirattal.

Vetítések:

Július 14. 19 óra

Mozart: Don Giovanni

Az előadást Michael Grandage rendezésében, Mariusz Kwiecien címszereplésével láthatják. Marina Rebeka énekli Donna Annát, Barbara Frittoli Donna Elvirát, Mojca Erdmann Zerlinát, Ramón Vargas Don Ottaviót, Luca Pisaroni Leporellót.

Augusztus 11. 19 óra

Donizetti: Lammermoori Lucia

Luciát napjaink egyik legnagyobb dívája, Anna Netrebko énekli, Edgardo szerepében pedig Piotr Beczalát hallhatják. Vezényel: Marco Armiliato.

Szeptember 15. 19 óra

Mozart: A varázsfuvola

A szegediek számára bizonyára ez a vetítés lesz a legizgalmasabb, hiszen az Éj királynőjének szerepében a Szegedről indult Miklósa Erikát láthatják. A már világhírű énekesnő 1991-ben ezzel a szereppel nyerte meg A varázsfuvola-énekversenyt Szegeden, és az itteni konzervatóriumból indult karrierje. A most látható előadást eredetileg James Levine, a Metropolitan legendás zeneigazgatója vezényelte. Ez volt a legelső produkció a Metropolitan élő közvetítéseinek történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik