Kultúra

II. Lipóti Kenyér és Halfesztivál

lipóti fesztivál (lipóti kenyér és halfeszvitál)
lipóti fesztivál (lipóti kenyér és halfeszvitál)

Halászléfőző versennyel, horgászattal, friss kenyérrel és sok sok fellépővel készülnek a szervezők.

Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel vár a II. Lipóti Kenyér és Halfesztivál! Itt mindenki megismerheti Lipót természeti kincseit és a Szigetköz ősi mesterségeit. Hogy ne csak az ismeretek gyarapodjanak, halászléfőző versennyel, horgászattal, friss kenyérrel és sok sok fellépővel készülünk. Látogasson el Lipótra, élvezze a festői környezetet és kóstoljon bele a helyi finomságokba.

A horgászversenyre és a halászléfőző versenyre előzetes regisztráció szükséges, amelynek díja: 5000.-/ horgászhely , amely tartalmazza a horgászversenyen való részvételt 2 bottal / regisztrált hely, a fesztivál ideje alatti horgászatot ( délután 15 órától vasárnap 19 óráig ), tűzifát, vizet és szombaton a főzéshez egy parasztkenyeret.

A péntek délelőtti horgászversenyre a horgászhelyek péntek reggel a regisztráció ideje alatt ( 6:00- 8:00 óra) között kerülnek kihúzásra.

A délutáni horgászat és a másnapi halászléfőző verseny helyszínét pedig kérjük, hogy a honlapra feltett térkép számozása alapján előre kiválasztani szíveskedjenek az előzetes regisztráció során, amely helyeket péntek 15 órától lehet elfoglalni.

A versenyen kifogott halakat mérlegelés után visszaengedik, nem elvihetők! A halászlé főző versenyre a halat a péntek 15 órától induló horgászattal lehet kifogni másnap reggelig, a főzés kezdetéig, és azt a helyszínen meg kell főzni, haza nem vihető. A főzőversenyre máshonnan származó hal is behozható. A versenyeket követően kifogott halak visszaengedése a tóba kötelező, haza nem vihető!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik