Kultúra

Kezdődik A szépség és a szörnyeteget forgatása

a szépség és a szörnyeteg (a szépség és a szörnyeteg)
a szépség és a szörnyeteg (a szépség és a szörnyeteg)

Gérard Depardieu, Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével hamarosan megkezdődik A szépség és a szörnyeteg filmfeldolgozásának forgatása Potsdamban, a Babelsberg stúdióban.

Az előkészületekkel már végeztek – közölte a világhírű létesítmény szóvivője, hozzáfűzve, hogy a Babelsberg koprodukciós partnerként részt vesz az alkotásban. A népszerű mese feldolgozását a francia Christophe Gans rendezi.

Depardieu Szépség apját alakítja a filmben, Cassel játssza a szörnyeteget, Seydoux – a francia film 27 éves új múzsája – pedig Belle-t, azaz Szépséget.

A Babelsberg stúdiónak ez az első igazán nagy projektje idén. A legutóbbi jelentős nemzetközi produkció a Cloud Atlas (Felhőatlasz) című volt, amelyet a Berlin közelében lévő stúdióban Halle Berry és Tom Hanks főszereplésével forgattak.

Depardieu számára ismerős a terep, 1994-ben már forgatott a Babelsbergben. Seydoux is dolgozott már ott, 2009-ben Quentin Tarantinóval forgatta a potsdami stúdióban a Becstelen brigantyk című alkotást – igaz, abban csak nyúlfarknyi szerep jutott neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik