Kultúra

Ma folytatódik az EFOTT

Ma már csak néhány tócsa emlékeztet a tegnap esti viharra, az aktivitások és programok zavartalanul folytatódnak az EFOTT-on.

A zivatar ellenére óriási koncertet adott Dr. Alban, az Irie Maffia és a Tankcsapda. A Szkéné Színházban nagy sikert aratott Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs.

Az EFOTT szervezői a katasztrófavédelemmel és a helyi hatóságokkal összefogva megtették a szükséges óvintézkedéseket, és a fesztiválozókat folyamatosan tájékoztatták az aktuális helyzetről és tennivalókról. Több csatornán kommunikálták, hogy a vihar elől hova vonulhatnak biztonságba. A zord időjárás elvonultáig szüneteltették a szabadtéri programokat, a színpadokat áramtalanították és lefedték. A fedett helyeken zavartalanul folytatódtak az események.

Hogy minél kevesebb koncert maradjon el, a zenekarok átvonultak a fedett helyszínekre, és a felhőszakadást követően a Tankcsapda már a Pepsi Nagyszínpadon adott zúzós koncertet. Lukács Laciék megemlékeztek első EFOTT-os fellépésükről is, amikor még kis színpadon, kis közönség előtt léptek fel – bő húsz esztendővel ezelőtt.

Ma a dugulási problémák elhárítása folyik, a vízzel elárasztott területekről még éjjel kiszivattyúzták a vizet, az elázott sátrú fesztiválozókat pedig száraz helyre költöztették.

Remek hazai előadók és egy igazi világsztár érkezik Velencére ma pénteken: Péterfy Bori, a Kiscsillag, az Akkezdet Phiai, Ganxsta Zolee és a Kartel, a 30Y és az ausztrál DubFX. A színházrajongók a Galaxis útikalauz stopposoknak című darabra ülhetnek be.


redlemon.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik