Kultúra

Tombolnak a fiatalok Velencén

A Csík zenekar tegnapi szuperkoncertjével elrajtolt az EFOTT. Az ország legnagyobb hallgatói rendezvényén már az első nap megdőlt a látogatórekord.

A majd’ 30 éves múltra visszatekintő hallgatói fesztiválon évről évre dőlnek a látogatottsági rekordok, s úgy tűnik, idén sem lesz ez másképp. A lassan 70 ezresre duzzadó rendezvényen idén már az első nap rekord dőlt meg: soha azelőtt nem voltak ennyien kíváncsiak a fesztivál nyitókoncertjére.

Nem meglepő a hatalmas érdeklődés: a Csík zenekar volt a fellépő, és olyan sztárvendégek közreműködtek, mint Presser Gábor, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere és a kiváló dzsessz-zenész, Dresch Mihály.


Fotó: MTI / Marjai János

A szervezők kezére játszik az időjárás is: a minden évben másutt megrendezett fesztiválnak idén Velence ad otthont – s mi bírhatna nagyobb vonzerővel a 40 fokban, mint a vízpart? A rendezők is készültek a hőség enyhítésére: például vizet osztanak, és a bulizók nagy örömére locsolókocsikkal és vízpermettel is felszerelkeztek.

Az EFOTT első napján indul az igazán féktelen szórakozás: színpadon lesz a Bëlga, az angol Freestylers, a Road, de tombolhatunk a Compact Disco és a Carbonfools dalaira is. És ha mindez nem lenne elég: érkezik az EFOTT ikonikus arca, Dévényi Tibi bácsi is, hogy retró bulijával tovább fokozza a hangulatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik