Kultúra

A tévében: autók, férfiak és kudarcok

Viggo Mortensen és Dennis Hopper vezet, Kevin Costner tévútra jutott, Nicole Kidman pedig tán félrevezet?

19:15, film+, Száguldás a semmibe

Ebben a hamisítatlan akciófilmben Viggo Mortensennek kell a feleségéhez eljutnia, mivel a nőnél megindult a szülés, a probléma csak az, hogy a férfi 1200 km-re tartózkodik a nőtől. Mivel az idő kevés, a közlekedési szabályok rugalmas kezelésével lehet csak elérni a célt.

20:15, m1, Fejjel a falnak

1996-ban Kevin Costner túl volt élete kudarcán – a filmtörténet egyik legdrágább filmje, a Waterworld egy évvel korábban bukott akkorát, mint a vöcsök. 175 millió dollár befektetésből 88 milliós bevételt csinálni – kisebbért is tűntek már el sztárok a süllyesztőben. Costner maga is sok pénzt vesztett, így kénytelen volt minden munkát elvállalni, mint ezt a filmet is, amiben egy züllött életű, de tehetséges golfjátékost alakít, aki oktatást is vállal, s megismerkedik egy nővel, aki meggyőzi, hogy hagyjon fel a züllött életmóddal – nem a legeredetibb történet. Costnernek Rene Russo, Don Johnson, Cheech Marin és Linda Hart végszavaz.  

21:10, Filmmúzeum, A mexikói határ

Egy igazi bűnfilm ez, férfias mércével: egy bankrabló feladja magát, mikor feleségét megölik, fiát pedig ellenségére kell bíznia. Sok évvel később eljön a bosszú ideje, és a férfi egy autót is keres, egy 1969-es Pontiac GTO-t, aminél kevés férfiasabb van. És persze a főszereplő is férfias: Dennis Hopper. Meg Will Patton. 

21:15, TV2, A tolmács

Ez a Sydney Pollack-film nem a legjobbak közül való, de egyvalamiért érdemes megnézni: Nicole Kidman rövid hajú szerepet kapott benne. Egy tolmács véletlenül meghallja az ENSZ-ben, hogy az egyik afrikai vezető ellen másnap merényletet akarnak elkövetni, miközben a beszédét tartja. Egy ügynök (Sean Penn) elkezd nyomozni az ügyben, ami egyre bonyolultabb lesz, és azon alapszik, hogy Penn elhiszi Kidmannek, amit hallott. Vagy nem. 

21:15, Duna Tv, Fekete Péter

Azt csak az idén 80 éves Milos Forman tudta a maga könnyed bájával, mégis szatirikus humorával elmondani, ahogy a képmutató (szocialista) társadalom játszotta a maga játékait. Fekete Péter, egy élelmiszerüzlet biztonsági embere azzal van elfoglalva, hogy elveszítse szüzességét – és ez tényleg nem az Amerikai pite.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik