Kultúra

Sárkeresztesi Falunap

falunap (falunap, néptánc, )
falunap (falunap, néptánc, )

Július 6-án és 7-én ismét vidám családi programokkal, különleges vendégekkel, érdekes bemutatókkal, fergeteges bulikkal, zenével és humorral fűszerezett Falunappal kedveskedik Sárkeresztes Község Önkormányzata a település lakóinak és a faluba látogató vendégeknek.

A szokott módon, pénteken délután már kezdetét veszi a kétnapos programsorozat. 17.00 órától mindenkit szeretettel várunk a Falunap megnyitójára, melynek keretében átadásra kerül a művelődési ház parkolója, s kiosztásra kerülnek a „Szép otthon példás porta” díjai. 21.00 órától meglepetés partival és konga show-val várja a bulizni vágyókat a házigazda: Babulicz Attila.

Másnap, július 7-én már kora reggel megkezdődnek a színes programok, melyek között kicsi, nagy, idős, fiatal egyaránt megtalálja a kikapcsolódás és a szórakozás lehetőségét.

A sportkedvelőket 9 órától Papp László várja sportügyességi vetélkedővel, 11.00 órától pedig Horváth István instruktor közreműködésével megtudhatják és kipróbálhatják, mi is az a nordic walking, és miért jó eme mozgásforma. Akik a sportnak inkább aktív szemlélői kívánnak lenni, azoknak figyelmükbe ajánljuk a sárkeresztesi Nippon Jujustu Do Dojo bemutatóját, Furák Krisztián és Tölgyesi Péter BMX műsorát, továbbá lesz Zumba Dórival, bemutatkozik a helyi Bad Girls aerobic csapat, s pályára lép labdarúgó csapatunk a bajnoki érmek átadását követően.

Az állatbarátok 13.30-tól kutyabemutatót láthatnak a Dog Plusz Felelős Állattartók Egyesület jóvoltából.

A délután folyamán a varázslat és a rejtélyek világába kalauzol el bennünket Kelle Botond bűvész színpadi műsorával, különböző trükkökkel, látványos effektusokkal.

A humor kedvelői sem maradnak program híján, hiszen a sztárvendégünk a Defekt Duó lesz. Markos Zoltán és Rácz Mihály, a TV2 Sas kabaréjában is rendszeresen szereplő színészeinek népszerű slágerek köntösébe bujtatott csípős politikai és közéleti kabaré műsorát a jókedv, humor, zene és rengeteg poén jellemzi. Erre garancia a Mikroszkóp színpadon eltöltött több évtizedes tapasztalat.

Természetesen a zene és tánc sem maradhat ki a programok sorából. A főzőverseny pörköltjeinek elfogyasztása, a faluebéd mellé a jó hangulatot Czédulás Felícia és Fehér Sándor operett és sláger egyveleg műsora adja. Színpadra lépnek a helyi néptáncos fiatalok, a Figurázó Néptánccsoport tagjai. Este ismét lesz rock and roll parti a talpalávalóról a Boka és a Klikk zenekar gondoskodik.  Az utcabál előtt Szrapkó Nándor színész és Krähling Katalin előadásában musicalek és slágerek hangzanak el.

A gyerekek szórakoztatásáról légvár, lufi hajtogató bohóc, arcfestés, rajzverseny, kézműves foglalkozások és a Fantázia együttes zenés, interaktív műsora gondoskodik. Lesz sörsátor, az út mellett vásárosok, kedvenc házi süteményem verseny, keresztesi totó, rendvédelmi, honvédelmi és katasztrófa védelmi szerveink is képviseltetik magukat.

A napot tűzijátékkal koronázzuk meg, a rendezvény programjait faluszépe választás és utcabál zárja Dudar Ferenccel és zenekarával. Lesz tehát minden, ami a szórakozást, a kikapcsolódást, a kellemes időtöltést garantálja. Reméljük idén is sokan ellátogatnak a 2012-es Falunapra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik