Kultúra

Mór, az Ezerjó hazája!

Buthy Lilla

2012. 07. 02. 12:57

Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon. Rossz idő esetén Erzsébet téri Művelődési Ház. A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

Július 8. 18 óra      Kiss Kata Zenekar
A Kiss Kata Zenekar 2009-ben adta ki első nagylemezét Dalocska címmel.   A zenekar magyar népdalok gyökereiből táplálkozva, a kultúrát és hagyományőrzést, az emberi- és egyetemes értékek fontosságát hirdeti munkájával a zene nyelvén, és erősíti a nemzeti identitást és összefogást. Produkciójuk alappillérét az autentikus, tradicionális népzenei elemek képezik. Egyedülállóságuk abban rejlik, hogy a népdalfeldolgozások mellett a modernkor népzenéjének tekinthető műveket is szereznek.

Július 15. 18 óra     Varga László
Külföldi és hazai slágereket, örökzöldeket hallhatunk előadásában. 2011-ben megjelent az első saját lemeze „Vízparton” címmel. Szenvedélye a zene, régóta tanul énekelni. Közreműködik a móri Fantom Tánccsoport.

Július 22. 18 óra     Garabonciás együttes
Az együttes 1990-ben alakult Csornán, valamennyi tagja az oktatás, a művelődés területén dolgozik. Muzsikájuk műfaji meghatározására leginkább az ‘énekelt vers’ vagy a ‘megzenésített vers’ kifejezést szokták alkalmazni. Hangszereik többféle zenei kultúrát idéznek: a populáris műfajok gitárjától kezdve, az európai műzenében és paraszti zenében egyaránt használatos hegedűn és nagybőgőn keresztül, a délszláv népzene tamburájáig, vagy a mandolinig. Műsoraikban szívesen játszanak és énekelnek népdalokat is, saját zenei stílusukhoz igazított feldolgozásokban.

Július 29. 18 óra     Lovas Petra Band
A frissen alakult zenekar tagjai zömében osztálytársak. Feldolgozásokat játszanak pop stílusban, és sokat járnak koncertezni, nagyon összeszokott a zenekar. Hamarosan elkezdenek saját számokat is készíteni. Igyekeznek minél több embernek megmutatni magunkat és minél több helyen szeretnének játszani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.