Kultúra

EFOTT 2012: Elkezdődött!

velence-efott (velence, efott, )
velence-efott (velence, efott, )

Fesztiválvárossá válik Velence 2012. július 3–8. között!

A legnagyobb magyar zenekarok, a hamisítatlan EFOTT-hangulat és a változatos kulturális és sportprogramok évtizedek óta adottak, ehhez társulnak hozzá a Velencei-tó remek természeti adottságai, valamint a házigazda Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata. Így a következő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója garantáltan felejthetetlen lesz!

A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő hallgatói eseménye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. Huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott akkor; manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, amely az elmúlt években folyamatosan látogatottsági rekordokat dönt, közel 67 ezres táborával. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, 2012. július 3–8. között Velence város lesz az EFOTT házigazdája.

A zenei programok mellett számos kulturális program vár mindenkit, idén is lesz Civil Falu, illetve sport- és turisztikai programok, fürdési lehetőség és megannyi őrültség; torta habbal, jókedv, buli, haverok, színház, sport, zene, és minden, ami ahhoz kell, hogy felejthetetlen öt napot töltsünk együtt júliusban a vizsgaidőszak levezetéseként… Csak szabadon!

Rock, rockabilly, drum and bass, hiphop, reggae, disco, house és olyan zenei ínyencségek, mint a ska vagy a pub’n’roll. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne találna saját ízlésének megfelelő koncertet az idei EFOTT-on. A szervezők most is a legnagyobb magyar zenekarokat hozzák a fesztiválra, de külföldi meglepetés-előadók is a húrok közé csapnak a tóparton. Ráadásul most először két nagyszínpad várja az EFOTT-ozókat.

A Csík Zenekar lesz az idei EFOTT nyitónapi attrakciója! Az autentikus népzenét olykor alternatív rockkal, máskor popzenei elemekkel mesterien ötvöző együttes szinte hazajár a legnagyobb hallgatói rendezvényre, ám most először nyithatják meg ők a fesztivált.
A földkerekség talán leghíresebb utcazenésze, Ben Stanford, alias DubFX az EFOTT-ra hozza el először azon muzsikustársait, akik pályája során csapódtak mellé. Ráadásul sehol máshol nem lesz látható egész nyáron hazánkban, csak Velencén! A dubstep-világ dallamait nem csak dábefexék szolgáltatják majd, az elektronikus műfaj másik jeles képviselője, az angol Freestylers is fellép a fesztiválon.

De a fellépők között lesz még többek között a Punnany Massif, a Kiscsillag, Péterfy Bori, a Tankcsapda, a Quimby, a Brooklyn Bounce, az Akkezdet Phiai, Dr. Alban és még sokan mások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik