Kultúra

A KÍNAI ELVITELRE című film június 28-tól a mozikban

Viszonylag ritkán láthat a magyar közönség argentin vígjátékot, különösképpen olyant, ami egy kínai férfi kalandjairól szól Buenos Aires-ben.

A Kínai elvitelre egy találkozás története Roberto és egy Jun nevű kínai férfi között, aki elveszetten bolyong Buenos Airesben egyetlen, még élő rokonát, a nagybátyját keresve. Junt kihajítják egy taxiból, szó szerint Roberto lábai elé esik és ezzel a pillanattal kezdetét veszi egy kényszerű és furcsa kapcsolat, lévén Roberto nem beszél kínaiul, Jun pedig spanyolul nem tud.

Roberto megpróbálja Junt egy rendőrkapitányságon, majd a kínai követségen hagyni, azonban senki nem akarja befogadni. Bár Roberto senkivel sem tud együtt élni, mert olyan mint egy rögeszmés, mániákkal megáldott remete, mégis úgy dönt, hogy befogadja Junt, aki fenekestől felforgatja az életét. Az együttélés Roberto számára kellemetlen bonyodalmak sorozatával jár, ami rengeteg komikus helyzetet szül.

A film főszereplője az a Ricardo Darin, akit a magyar közönség már megismerhetett az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok, az Aura és a Kilenc királynő című filmekből.

Tizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik