Kultúra

X. Szegedi Várjátékok

Június 28. és július 29. közt várja a színházrajongókat a jubileumi Várjátékok gazdag programja.

Idén is számtalan program közül tudnak válogatni a Várkertbe kilátogatók. A rendezvény most is a már megszokott felvonulással kezdődik, amin a Szegedi Pinceszínház színészeivel tehetünk egy kört lovas szekéren június 28-án délelőtt 10:00 órakor, majd a megnyitót követően megkezdődnek a gyermekprogramok.

Megmaradt a Némó Matiné, kiegészülve a Vasárnapi Matinéval, ahol Sobri Jóska interaktív népmeséiben próbálhatják ki magukat a gyerekek. Olyan mesék kelnek életre, mint  A kisködmön, Az ördög menyasszonya, vagy A juhászlegény három mátkája. A meséket a Pinceszínház színészei adják elő szerda délutánonként és vasárnap délelőttönként öt alkalommal.

Idén is ingyenes programok lesznek a különböző kézműves foglalkozások és a Népi Játszótér, ami fajátékkal, ügyességi és logikai játékokkal, kalandparkkal, ugrálóvárral várja majd a geyerekeket.

A X. Szegedi Várjátékok ugyanakkor  felnőttek szórakoztatására is gondol. Több előadást is bemutatnak esténként, 21:00 órai kezdéssel. A Pinceszínház saját bemutatójaként látható lesz idén is az Egy csók és más semmi operett két alkalommal, új darabként pedig a Peleskei Nótárius. Ez utóbbi Ádám Tamás rendezésében. A darab egy teljesen újjáalkotott vígjáték lesz, melyben a főbb szerepeket Gömöri Krisztián és Kárász Zénó játsszák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik