Kultúra

Nyári előadások lesznek a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Sikerdarabnak ígérkezik a Dzsungel könyve

Az eseménysorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón az évadban megbízott igazgatóként dolgozó Quintus Konrád elmondta, hogy két helyszínen három produkcióval készülnek. Ezek közül kiemelkedik Szurdi Miklós rendezésében A dzsungel könyve, amelyet július 12-én és 13-án mutatnak be a kőszínházban. Hangsúlyozta, hogy a két főszereplő megtalálásához válogatót szerveztek, amelyre kétszázan jelentkeztek.

Szurdi Miklós kiemelte: a háromnapos válogatón sok jól éneklő fiatal színész közül választották ki a legalkalmasabbakat. Ezek alapján Tuna szerepében Dézsi Éva Darinka és Gárdonyi Fanni, míg Maugliként Horváth Gyula Antal és Eszes Szabolcs lesz látható.

A másik két előadás a Pelikán Udvarban lesz. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját július 20-án és 21-én, míg Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékát július 24-én és 25-én tekinthetik meg a nézők. Utóbbi Telihay Péter rendezésében Domján Edit és Szécsi Pál szenvedélyekkel teli szerelmét mutatja be Váradi Eszter Sára és Keller János főszereplésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik