Kultúra

Nincs gáz: lesz VOLT Fesztivál

VOLT fesztivál (zene, volt fesztivál)
VOLT fesztivál (zene, volt fesztivál)

Néhány órával ezelőtt még úgy volt, nincs környezetvédelmi engedély, ám a soproni városháza szerint elhárult minden akadály.

Idén is az eredeti terveknek megfelelően tartják meg a VOLT Fesztivált – közölte a soproni városháza, miután Fodor Tamás polgármester csütörtökön egyeztetett Széles Sándor megyei kormánymegbízottal az esemény környezetvédelmi engedélyének ügyében.

Az nem derült ki a Magyar Távirati Iroda beszámolójából, pontosan mi változott azóta, hogy kiderült: a regionális környezetvédelmi felügyelőség nem engedélyezte az esemény megrendezését. Az egy héttel a start előtt keltezett határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, és ezeket zavarná a zaj, a tömeg.

Ráadásul „lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltésük zajlik”. A tíz éve ugyanott megtartott rendezvényt követő helyreállítás pedig csak akkor lehet eredményes, ha utána a területet “több éven át nem veszik igénybe” – adta hírül a Kisalföld csütörtöki száma.

Nem sokkal később Lobenwein Norbert fesztiváligazgató jelezte: egyeztetést kezdeményeztek a regionális zöldhatóság vezetőivel a környezetvédelmi felügyelőségi engedély ügyében. Hozzátette: a jubileumi, 20. VOLT Fesztivál június 26-án megnyitja kapuit Sopronban a szokott helyen. Öt nap alatt számos világsztárt és közel százezer vendéget várnak a városba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik