Kultúra

Levendulahét Pannonhalmán – ismerje meg a gyógynövényt

levendula (levendula, )
levendula (levendula, )

A Pannonhalmi Főapátság 2012. június 22-étől tartja a Pannonhalmi Levendulahetek elnevezésű programját, mely a levendula virágzásának, és részben aratásának idejével esik egybe. A levendula termesztése Pannonhalmán évszázados múltra tekint vissza, felhasználás szempontjából az egyik legsokoldalúbb gyógynövény.

Június 22. és július 13. között naponta várjuk a családokat, kreatív kedvű felnőtteket, kicsiket és nagyokat a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében!

Minden nap 11 és 16 óra között önállóan és ingyenesen látogatható a gyógynövénykert és a levendula-lepárló műhely, ahol a betakarítás idején – időjárástól függően – nyomon követhető az aratás és feldolgozás – tájékoztatta a Győr24-et a pannonhalmi önkormányzat.

A Gyógynövényházban tablók mutatják be a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot. Megvásárolhatóak az apátság gyógynövényes termékei, valamint gyógynövényes méz kóstolható, gyógynövénytea és levendulaszörp fogyasztható.

Naponta 13.30 órai kezdettel: az apátsági levendulatermesztés történetének, a levendula felhasználásának ismertetése.
Ezt követően foglalkozás: levendulaolajos üvegeket díszítünk, és bárki varrhat, hímezhet magának illatos levendulazsákot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik