Kultúra

Szarvakat növesztett Angelina Jolie

Egy hete folyik a Walt Disney Maleficent című Csipkerózsika-feldolgozásának forgatása, melyben a gonosz tündért Angelina Jolie alakítja.

Már az első képeket is publikálták, amelyeken Jolie félelmetes maszkban látható a haját takaró fekete fejdíszben és dekoratív sminkkel. Sokak szerint a végeredmény kísértetiesen hasonlít Lady Gaga egyik legemlékezetesebb átalakulására: a színésznőre ugyanis a sárga szemek és fekete szarvak mellett rémisztően kiálló pofacsontokat is varázsoltak a maszkmesterek.

A három dimenzióban készülő Maleficent a jól ismert Grimm-mesét dolgozza fel a Csipkerózsikát megátkozó gonosz tündér szemszögéből. A történetből kiderül, mi keményítette meg annyira a tündér szívét, hogy megátkozza az újszülött Aurora hercegnőt.

A látványosnak ígérkező produkció Robert Stromberg rendezői bemutatkozása. Aurora hercegnőt Elle Fanning játssza a filmben, Jolie pedig főproducereként is közreműködik a munkában. A bemutató 2014 márciusára várható.

Fizetési lista

Közben a Forbes közzétette, kik a legjobban fizetett színésznők Hollywoodban, eszerint Kristen Stewart keresi a legtöbbet, a második helyen Cameron Diaz áll.

A huszonkét éves Stewart az elmúlt egy év során összesen harmincnégy és fél millió dollárt keresett – írja a Forbes. A leginkább az Alkonyat-saga hősnőjeként ismert színésznő legutóbbi két filmjéért egyaránt tizenkét és fél milliós gázsit kapott, valamint részesedést a bevételekből. Sikereit legutóbb a Hófehér és a vadász című mesefeldolgozással fokozta.

A legfrissebb összesítés szerint a hollywoodi filmipar második legjobban fizetett színésznője Cameron Diaz, aki a Rossz tanár, illetve a Várandósok című filmjeinek köszönhetően harmincnégy millió dollárral gazdagodott.

Jolie csak a negyedik

A lista harmadik helyezettje Sandra Bullock, őt követi Angelina Jolie, az ötödik Charlize Theron. Kicsúszott az első ötből Julia Roberts, aki ezúttal csupán tizenhatmillió dolláros keresetet könyvelhetett el.

A nők a filmiparban a mai napig kevesebbet keresnek a férfiaknál. A tíz legjobban fizetett hollywoodi színésznő összesen százhatvan millió dollárral keresett kevesebbet a tíz legsikeresebb színésznél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik