Kultúra

Fesztivál a leghosszabb napon

Június 23-án, a III. Béla király téren, Felsőváros és a belváros határán várják az érdeklődőket.

10 órától kézműves foglalkozások lesznek kicsiknek és nagyoknak a Megyei Művelődési Központ hátsó bejárata mellett, a legárnyékosabb helyen. Lesz szövőműhely, fazekas- és kerámiaműhely, fafaragás, a Terembura Kulturális Egyesület foglalkozásain pedig a gyermekek pikk-pakk játékot készíthetnek. A színpadon, a régiószomszédolás jegyében lesznek majd jelen a dalkörök, citerazenekarok, énekkarok, népzenei szólisták, nyugdíjas dalkörök és néptáncegyüttesek.

A meleg ellen nincs hathatós orvosság, de aki kifejezetten hűsölésre vágyik, azoknak nyújt majd remek kikapcsolódást a moziterem és az ott vetített francia filmek.

Este 6 órától a Kolompos Együttes muzsikál a színpadon, ők autentikus magyar népzenét játszanak majd. 8 órától a hagyományőrző, kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes bemutatóját láthatjuk. Színpompás, kalocsai virágokkal díszített, hímzett viseleteikben viszik színpadra Kalocsa és környéke népdalait és táncait. A Cosmos-trió, világzenei és népzenei koncertje után, gyerekeknek tart majd hangszersimogatót a fűben.

Kísérő rendezvény a Megyekorzó és a Fejér megyei kézművesek vására, itt lehet majd vásárfiát nézni és válogatni a különféle sajtok, mézek, lekvárok, és olyan kézműves portékák között, mint az ötvös remekek, gyöngyékszerek és csipkék.

A várható hőségre való tekintettel a nézők fölé sátrakat húznak majd fel. A belépés ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik