Kultúra

Ez a hungarikumok éve!

Győrben is beindult a nyár, és ha valakinek lennének kétségei, akkor lapozza fel városunk rendezvénynaptárát, ahol akár piros betűs ünnep is lehetne június 22-24-e. Indul ugyanis az SZFeszt!

8. alkalommal rendezik meg Győrszentivánon az SZFesztet, az egyik legnagyobb nyárindító bulit, mely évről-évre 40 ezres látogatószámmal büszkélkedhet. A rendezvény sajtótájékoztatóját szerdán tartották a szervezők, a találkozóra pedig az Apollo 23 tagjai, Várkonyi Attila, azaz Dj. Dominique és Geszti Péter is elfogadta a meghívást, akik nem mellesleg ott sorakoznak az idei sztárfellépők között. „Manapság már ritkaságszámba megy, ha egy nagy együttes, mint például a Gringo Sztár élőben koncertezhet, nem élőt pedig jobb esetben el sem fogad az ember. Maga az, amikor színpadra lép, amikor koncertezik egy énekes vagy egy együttes, az egy ünnep nap, így természetesen nagyon örülünk, hogy mi is itt lehetünk az SZFeszten. Nagyon fontos, hogy ilyenkor felszabaduljunk, egy kicsit lebegjünk, hogy áttudjuk adni a zenénket a közönségnek, de persze ehhez a megfelelő technikai feltétel is elengedhetetlen”- mesélte portálunknak Geszti Péter.

Az idei buli különlegessége, hogy ezúttal csak hazai zenészeket hívtak meg a szervezők, szigorúan a hungarikum jegyében. „A magyar fesztiválok többsége úgy szeretne bent maradni, vagy éppen betörni a piacra, hogy külföldi fellépőkkel színesíti a programfüzetét. Mi ezzel szeretnénk szakítani, ezért csak hazai sztárokat hívtunk meg, a színpadon túl pedig a magyar bor- és pálinkaházak is bemutatkoznak majd, de egy kis malacsütéssel is kedveskedünk a győrieknek” – mondta Imre László, főszervező.

Az SZFeszt megálmodói szerint a szórakozáson túl, a jótékonykodás is kiemelt figyelmet érdemel, így a 3 napos mulatságból befolyt bevétel egy részét a Lurkó Alapítványnak ajánlották fel, emellett pedig a Kis Pékség jóvoltából, a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány is kapott egy 200 ezer forint értékű vásárlási utalványt.

Ne feledjétek győriek, június 22-e és 24-e között tehát irány az SZfeszt!

A részletes programfüzetet itt találod!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik