Kultúra

Lovasi megtalálta az igazit

lovasi andrás (lovasi andrás, )
lovasi andrás (lovasi andrás, )

Jövő csütörtökön startol „a világ legnagyobb orfűi fesztiválja”.

“Na, ez igen, ez már Orfű!” – mondja a fesztivál beharangozó klipjében a húzónév-főszervező, Lovasi András, miután hosszas keresgélés után megtalálta, és becsobbant az orfűi tóba.

A Fishing on Orfű (FOO) filozófiája mit sem változott: a szervezők idén is főként a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb résztvevőit hozzák el a tóparti fesztiválra. A Panoráma Cempingben fellép többek közt Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Budapest Bár, a 30y és a PASO. Ott lesz továbbá a Magashegyi Underground, a Supernem, az Intim Torna Illegál, az Európa Kiadó és a Pál Utcai Fiúk, de a Fishinget tiszteli meg az idén mindösszesen egy koncertet adó Isten Háta Mögött is. A szervezők négy színpadon 66 fellépővel várják a szórakozni vágyókat.

Az aktív kikapcsolódás egyéb formáira vágyóknak is lesz miből válogatni: az úgynevezett ’Off programok’ keretében lehetőségünk lesz részt venni bringatúrákon, barlangi kalandtúrán vagy akár sörösrekesztorony építésen is. Ezen túl különböző sportversenyeken (például asztaliteniszben és futballban) mérhetjük össze tudásukat. Nem biztos, hogy szorosan a sport témakörébe tartozik, de az biztos, hogy nagy érdeklődésre számíthat a sörtúra és a fröccstúra is.

A fesztiválra a napijegyek 4600, a 3 napos bérletek 9600, a sátorhelyek pedig 500 forintba kerülnek. A szervezők jelezték, hogy az orfűi szálláslehetőségek nagyjából elfogytak, ezért mindenkit arra bíztatnak, hogy Pécsett foglaljanak maguknak szállást. A rendezvény idején fesztiválbuszok járnak a baranyai megyeszékhely és Orfű között.

“Kiegyensúlyozott program, sok kisszínpad, fantasztikus helyszín, épeszű méretek, és főleg épeszű árak. Rájöttem, fővárosiként mennyire nem is olyan jó már.Az ország minden tájának megvan már a fesztiválja (Sopron, Orfű, Tokaj), lassan éppen Budapesten lehet bajba kerülni. Mert minden fesztiválok anyja, a Sziget túlnőtt rajtam. Aki nem akar naponta 12 ezer forintért – végülis – berúgni. Szeretjük a Szigetet, fesztiválozni pedig nagyon jó. Vállalom, a koncertek többségére nem emlékszem este tíz után. (Az az előttiekre sem persze, mert addig a kocsmában hangoltunk.) De nem is akartam soha, mert egy csomó minden másra emlékszem” – írtuk tavaly a FOO-ról.

Végül is ez ugyanaz, mint amit Lovasi mond, nem?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik