Kultúra

Húszezren szakítottak időt a borra a hétvégén

bor_illusztráció (bor, )
bor_illusztráció (bor, )

Húszezer látogató, fiatal, érdeklődő közönség, 23 kiállító, 10 zenekar. Így összegezhetnénk röviden a négynapos Time for Wine borfesztivált, amelyet a belvárosban rendeztek az új borbár megnyitása alkalmából.

Május utolsó napján debütált az Akvárium Klub melletti Time for Wine borbár, amely egy négynapos borfesztivállal ünnepelte indulását. Az Erzsébet térre közel egy tucat borvidék pincészete települt ki.

Délutánonként neves borászok, így Eszterbauer János, Csutorás Ferenc, Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, Molnár Péter és Figula Mihály beszélgettek a borról a rendezvény háziasszonyával, Szabó Edit borszakíróval, ezt követően pedig akusztikus élőzene szólalt meg a nagyszínpadról, s táncoltatta meg a vendégeket.

„Egy új, fiatal, érdeklődő közönség tűnt föl a fesztiválon, ezzel új dimenziókat nyitva a kulturált borfogyasztás területén” – mondta Szabó Edit.

„A fesztivállátogatókat a borkóstolás kultúrája érdekelte a leginkább. Legtöbben a borfogyasztás szokásairól, lehetőségeiről kérdezték a szakembereket” – összegezte tapasztalatait a borértő, aki hozzátette, örömmel látta, hogy a vendégek nem a nagy nevek alapján választottak, sokkal inkább az új, finom ízeket keresték.

Kiemelte az újonnan nyílt borbárok fontos szerepét, azok formáló erejét, amivel kineveltek egy új, fiatal, hozzáértő közönséget. A sikeres rendezvényt követően a szervezők egyöntetű véleménye volt, hogy jövőre a borbár – immár egyéves jubileuma alkalmából – újra megszervezi a Time for Wine borfesztivált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik