Kultúra

Találkozzon egy korty tradícióval!

Június 9-10-e között immár második alkalommal rendezi meg Pincefesztiválját a Pannonhalmi Szent Márton Borrend. Nyúlon a gasztronómia, a művészet és a finom nedűk találkoznak.

2011 májusában hagyományteremtő szándékkal indította el borbarát rendezvényét a Pannonhalmi Szent Márton Borrend. A társaságnak akkor is az volt a célja, ami az idei fesztiválon: bemutatni a térség borait és borászait, elősegíteni a kulturált borkóstolást és fogyasztást, valamint tovább lendíteni Győr, és a környező települések turizmusán. A nyúli Vaskapu pincesoron 23 borászat képviselteti magát, elsősorban helyiek, de természetesen más vidékről is érkeznek termelők. „A pannonhalmi borok egy nagyon érdekes színvilágot képviselnek a magyar borvidékek közül, hiszen itt nagyon szép savakkal, aroma gazdag nedűk készülnek. Persze a pincefesztiválon ízletes borokkal is találkozhatnak a látogatók” – mondta a rendezvény sajtótájékoztatóján Hangyál Balázs, hegybíró.

Maga a találkozó célja a borvidék bemutatása, de nemcsak a felnőtteknek, hanem a kicsiknek és a nagyobbaknak is kínálunk programokat. A gyerekeknek kézműves játszóházzal kedveskedünk, de lesznek zenei és népi hagyományőrző előadások, a helyi gasztronómiai különlegességek pedig tovább fűszerezik az ízutazást” – ezt már Huszár Levente, a rendező borrend elnök-nagymestere tette hozzá.

Ha minőségi borokra, vagy más italkülönlegességekre vágyik, akkor semmiképpen ne hagyja ki a II. Pincefesztivált, ahol a szőlőültetvények között él egy korty tradíció!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik