Kultúra

Firkálj a teátrumnak!

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 06. 01. 16:13

Az Egy nap a kulisszák mögött című rendezvény kísérőprogramjaként, show jellegű graffiti bajnokságot rendez a Győri Nemzeti Színház, a teátrum előtti téren.

graffiti Győr (graffiti Győr)

Szeptember 13-án 10-17 óráig, idén első alkalommal egy kis firkálásra várják az ügyes kezű graffitiseket. A színházban először debütál a Graffiti Jam fantázianévre keresztelt program, de a részvétel feltétele az, hogy a pingálók előzetesen egy, vagy több pályamunkát eljutassanak a színházba, a megadott témákban. Ezek pedig a következő előadáscímek: Jekyll&Hyde, Operettgála, A tanítónő, Zorba, a görög, A nevető ember, Finito, János vitéz, Csinibaba, Apácák, A testőr. Természetesen csak igényesen kidolgozott alkotásokat várnak, a terveknek pedig tartalmazniuk kell a felsorolt darabok egyikének címét. További kitétel, hogy kötöttek a színek: csak fekete, fehér, barna árnyalatok (kettő), zöld árnyalatok (kettő) lehetnek.
Az alkotások kifeszített, lealapozott vásznakra születhetnek majd, melyek közül a legjobbak felkerülnek a Győri Nemzeti Színház hátsó homlokzati erkélyeire és egy éven keresztül díszítik a teátrum épületét.

A graffitik közül 3 fős szakmai zsűri szelektál, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója,
Győri Gabi, a társulat díszlet- és jelmeztervezője, valamint Bátonyi György, a teátrum díszlettervezője.

A pályamunkák leadási határideje: 2012. június 30., digitálisan a feheralexandra@gyoriszinhaz.hue-mail címen, vagy postai úton, a Győri Nemzeti Színház, Győr 9022 Czuczor Gergely u. 7. címre Fehér Alexandrának címzéssel.

További infó: feheralexandra@gyoriszinhaz.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.