Kultúra

Mint a búcsúban

Minden lesz a Volton. Jubileum, világsztár, Yonderboi, Iggy Pop. Ja és persze Ákosh.

A megszokottnál egy nappal korábban kezdődik a 20. VOLT Fesztivál.

A nulladik napon, június 26-án a jubileum jegyében We Love VOLT! címmel két színpadon monstre koncertfolyam lesz, amelyen húsz zenekar és tucatnyi DJ lép fel. A szervezők szerint még az is lehet, hogy aki nem jut el Sopronba, élőben hallgathatja a monstre produkciót.

A Hír24 úgy tudja, hogy a leánykori nevén MR2 lehet az a rádió, amelyik nagy duzzogva kitelepül az Alpok aljára közvetíteni. Lobenwein Norbert egyelőre csak annyit mondott, tárgyalnak egy rádióval, és talán a napokban megegyeznek.

A programban szerepel többek között az Anima Sound System, az Animal Cannibals, a Bëlga, a Belmondo, a Brains, az Európa Kiadó, a Hősök, Kardos-Horváth János, a Kerekes Band, Lovasi András, a Magna Cum Laude, a Moby Dick, a Neoton Família, a Pál Utcai Fiúk, a Punnany Massif, a Quimby és a We Are Rockstars.


Quimby

A legnagyobb attrakció egy 23 éve szünetelő zenekar fellépése lesz. A legendás VOLT magazin egyik kitalálója, Hegyi Zoltán zenekara, a Sexepil alig néhány koncertet ad idén. Ebből az egyik a Volton lesz. Szintén ilyen különlegességnek szánja a Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert szervező páros Yonderboi fellépését. A Magyarországon csak ritkán koncertező Fogarasi László azt mondta, egyszemélyes produkcióval készül, amit a napokban, Prágában egy koncerten már kipróbált, és úgy tűnik neki, jó lesz.


Yonderboi

 

A szervezők szintén kiemelték Ákos fellépését is, aki egy év koncertszünet után egy tisztán szinti pop produkcióval lép fel Sopronban.

Persze világsztárokból sem lesz hiány. A 20. Volton ott lesz a Faith No More, Skrillex, a Snow Patrol, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken, Katy B, Mac Miller és az idén 65 éves Iggy Pop és zenekara a The Stooges.


Snow Patrol

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik