Kultúra

Világharmónia Futás Szent György téri gyermekrekorddal

A Világharmónia Futás 5 kontinens több mint 140 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy fejlessze a nemzetek közötti barátságot.

Május 25-én az ország 55 településéről megközelítőleg 4000 gyermek érkezett a Budai Várba. A 10mX10m-es óriás mandala-virág kirakásánál valamennyi résztvevő saját alkotását tehette az előkészített mandalára, így megérezhették a gyerekek a közös kreativitás élményét.

Idén a megközelítőleg 1000 gyermek közül, aki a rendezvény keretein belül lefutotta a 2,2 km-t, óvodás indulók is voltak. A rendezvény díszvendége Erős Zsolt volt, aki mesélt a hegymászói tapasztalatairól és válaszolt a gyerekek kérdéseire. A gyerekek legnagyobb örömére a Hintaló egész nap meg sem állt.

A Világharmónia Futás 5 kontinens több mint 140 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy fejlessze a nemzetek közötti barátságot. A rendezvényt 25 évvel ezelőtt indította útjára Sri Chinmoy, akinek Mádl Ferenc a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta.

 

A Futás szimbóluma egy égő fáklya, mely a békét, a barátságot és az összetartozást jelképezi. Ezt a békefáklyát tartotta már II. János Pál pápa, Nelson Mandela elnök, Teréz Anya, Gorbacsov elnök, Muhamed Ali, Carl Lewis, neves politikusok, sportolók és a budapesti rendezvényen több ezer gyermek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik