Kultúra

Újabb fellépők a Szigeten

sziget (sziget fesztivál, )
sziget (sziget fesztivál, )

Újabb zenekarok mondtak igent a Sziget szervezőinek: a Nagyszínpadon mutatja be legújabb albumát a Maximo Park, és szintén ezen a helyszínen játszik a többszörös Grammy-díjas The Roots.

Régóta várt stúdióalbumával, a The National Health-szel érkezik az Egyesült Királyságból a Szigetre a Maximo Park, amely a kétezres évek elején tűnt fel, majd az évtized közepén futott be.

Az élőzenét és a hiphopot ötvöző amerikai The Roots már több mint húsz éve aktív, eddig tíz albumuk jelent meg, zenei munkásságukat számos díjjal, köztük több Grammy-vel is elismerték.

A dzsesszes, funkos, soulos és lounge-os témákat elektronikával vegyíti a holland Kraak & Smaak. Dallamos, attraktív számokból felépülő live szettjeikre rendre nézők ezrei kíváncsiak.

Sokak örömére érkezik Dánia legtehetségesebb kortárs női előadója, Agnes Obel, rangos szakmai díjakkal kitüntetett dalszerző és folkénekesnő, akit letisztult, egyszerű zongorakísérettel előadott, egyszerre melankolikus és meghitt hangulatot közvetítő dalairól ismer egész Európa – olvasható a közleményben.

Darren Foreman, azaz Beardyman egy hiperkreatív showman Londonból, akit a szigetországban és a földrészen fenomenális beatbox technikájáról, valamint excentrikus élő loopjairól ismer a közönség.

A Citizens! ízig-vérig brit, szintetizátorközpontú, de a tempós váltásokat és a gitártémákat sem nélkülöző csapat. A nyári szezonban az öttagú londoni zenekar május végén megjelenő bemutatkozó albumával, a Here We Are-ral járja majd Európa nagy fesztiváljait.

Látványos és hajmeresztő performanszairól híres berlini punk kollektíva a Bonaparte. Több színészt, táncost és zenészt a színpadon felvonultató, hallatlanul bizarr és meghökkentő karneváli show-jukkal évek óta kedvelt fellépői a Európa nagyfesztiváljainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik