Kultúra

Gyereknap és a Vaskakas születésnapi partija Győrben

Az egész hétvége a gyerekeké lesz Győrben: a hagyományos gyereknapot kétnapossá bővítik, a Vaskakas Bábszínház ugyanis összekapcsolta a teátrum fennállásának 20. évfordulóját a gyerekek ünnepével.

Bár az együttes csak néhány hónap múlva lesz 20 éves, a mulatságot előbbre hozták, hogy a szabadtéri programokon a kellemes tavaszi időben sok százan részt vehessenek, míg a bábszínház befogadóképessége véges, falai között legfeljebb 150-en férnek el – indokolta az időzítést Kocsis Rozi, az együttes vezetője az MTI-nek.

A kedélyesnek és izgalmasnak ígérkező eseményen szombaton lesz óriástorta tűzijátékgyertyákkal, a bábszínház kis közönsége gyerekpezsgővel koccinthat a művészekkel, miközben Rab Vikinek, a Vaskakas zeneszerzőjének a bábprodukciókból ismert kompozíciói is elhangzanak.

Az elmúlt két évtized sikeres előadásairól fotók, plakátok, bábok felvonultatásával emlékeznek meg, egy-egy évad relikviáit egy-egy létrára, égbenyúló lajtorjára helyezik fel.

A programot a szabadtéri színpadon bábprodukciók előadásával színesítik, a meglepetés játékok közül pedig bizonyára sokan megbirkóznak a Vaskakas udvar különleges próbatételeivel. Akik kiállják a próbákat, könyvecskébe ragasztható matricát kapnak, ezek a kis könyv gazdáját különféle kedvezményekre jogosítják a következő évadban – mondta el az igazgató.
Vasárnap, a gyereknapon különleges matinéra invitálja az ünnepelteket a Vaskakas, ezúttal a Csizmás kandúr című mesejátékot viszi színre a társulat. Az előadás minden gyerek számára ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik