Kultúra

A tévében: nők, gyerekek előre

Nők: vezetni magassarkúban, szembenézni erőszakos férfival, gyerekek: kereskedelem tárgyai, szembenéznek erőszakos apával.

21:00, Discovery Channel, Állítólag…
A mítoszirtók mai programja a magassarkú cipőben való vezetés buktatóiból áll össze. Jamie és Adam remélhetőleg nem fog kosztümbe, pendelybe bújni, mi viszont eldönthetjük, változtatunk-e vezetői szokásainkon.

21:20, TV2, Most már elég!
Jennifer Lopez a főszereplője ennek a thrillernek, melynek témája sajnos sokakat érint: a nő férje agresszív, felesége és lánya életét, testi épségét fenyegeti. A nő először menekülni akar, de a férfi befolyásos barátai révén mindenhol felkutatja hollétét, így csak egy választás marad: a nyílt ellenállás. Bill Campbell és Noah Wyle mellett Juliette Lewist is láthatjuk a filmben.

23:20, Duna TV, Joe Murányi – Egy amerikás matyó
Joe Murányi világhírű klarinétos volt, épp egy hónapja, április 20-án hunyt el. Ez a portréfilm akkor készült, amikor 1991-ben itthon adott koncertet, és utánanézett mezőkövesdi gyökereinek – amúgy Amerikában élt, s pl. Louis Armstrong utolsó, és egyetlen fehér klarinétosa volt. 

0:05, Duna TV, Eladott életek
Ez a dokumentumfilm az indonéziai gyerekkereskedelemről szól, és gyerekek millióinak sorsára világít rá egy-egy példán keresztül. Az ismertetés szerint azonban a szörnyű történetek végén mégsem a borzalom, hanem a líra marad lecsengésnek, ami elég hihetetlenül hangzik – majd meglátjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik