Kultúra

Népítélet: a cápa és a krokogyil, avagy mert megérdemeljük

A tévék gagyit adnak, mink meg jól megnézzük, aztán panaszkodunk.

Sajnos a Schmitt Pál 70. születésnapjára készült félórás beszélgetés nézettségéről nem érkeztek adatok, de megerősítést azért kaptak azok, akik szerint az ember bármit megnéz, ha elé tolják. Csütörtökön 21:30-től egy olyan film volt a legnézettebb az országban, amely 2,6-os IMDb-s pontszámmal (a maximum a 10-es), és 18%-os rottentomatoes-os tetszési indexszel rendelkezik, s már a címe is olyan gagyi, mint egy kínai fröccsöntött karóra: Megacápa az óriáskrokodil ellen. És a nép tapsol: ugyanannyian nézték meg a 18-49-es korosztályból, mint a Legyen Ön is Milliomos!-t vagy a Showder Klubot (275 ezer ember körül). És ez a 26. legnézettebb műsor címére volt elég. A megaharcsa meg az órjáskrokogyil – többet nincs morgás, ha egy politikus hülyének néz minket!

Amúgy a héten visszakerült az élre a Csillag születik (1,79 millió nézővel, 632 ezer a 18-49 évesek szelete), és jellemzően még néztünk klasszikus filmeket (Indiana Jones és a végzet temploma, 1,22 millió nézővel a legnépszerűbb film volt a héten), Forma-1-es futamot (Maldonaldo győzelme 987 ezer magyart érdekelt), Heti Hetest (a megszűnésre ítélt műsor most épp 817 ezres nézőtábora egyre fogy). Az m1 esti Híradója 651 ezer nézővel visszakerült a listára, de ez még mindig  jó háromszázezres deficit a fénykori majd’ egymilliós állampolgári érdeklődéshez képest.

Még mit is néztünk? Az Európa Liga-döntőjét – a Story4 szerda este 120 ezres nézettséget könyvelhetett el az első félidőben, amivel kis időre még az m1-et is megelőzte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik