Kultúra

Vízzel árasztják el a Trafót

Öt napon belül két világsztár érkezik a Trafóba: a francia színház egyik legizgalmasabb alakja, aki vízzel árasztja el a színpadot, és a kortárs tánc élő legendája.

Május 11-én pénteken az Avignonban is hatalmas sikereket arató, lenyűgöző, sajátos látványvilágú produkciókat létrehozó Philippe Quesne érkezik végre ismét Budapestre. A Big Bang című előadása alatt két estén át víz borítja majd a Trafó színpadát. Különös látványvilág, gumicsónakok, szkafanderek, okos humor és egy egészen különleges színházi nyelv – valami ilyesmire számíthatunk.

Jövő kedden pedig a világhírű belga táncnagyasszony, Anne Teresa De Keersmaeker lép újra színpadra. A Trafóba érkező 1981-es Fase című produkció fontos mérföldköve volt a korabeli belga tánckultúrának. A két táncosra írt koreográfia (Keersmaeker partnere a norvég származású Tale Dolven, a Rosas társulat állandó művésze) Steve Reich minimalista zenéjére reflektál – az előadásban olyan neves darabok szólalnak meg, mint Piano Phase, Come Out, Violin Phase és a Clapping Music.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik