Kultúra

Egy beszorult labda miatt szivárgott az Akvárium Klub

Szerda este az Erzsébet téri Akvárium Klubot (a Gödör utóda) kiürítették, mert valahonnan víz szivárgott a klub területére. A felelős a május elsejei szemét, amit a tóba dobáltak.

Horn Márton az intézmény vezetője a Hír24-nek elmondta a hibát egy banális eset okozhatta. Amire gyanakodnak, hogy a május elsejei tömeg miatt sok minden került az Erzsébet téri tóba, többek között egy labda is, ami miatt eldugult a túlfolyó vezeték. Már napközben érzékelték, hogy emelkedik a vízszint ezért a szakemberek elkezdték tisztítani a lefolyót. Viszont egyszerre olyan mennyiségű akart távozni, amit nem bírt a rendszer.


Fotók: MTI / Lakatos Péter

A látogatók egyébként annyit érzékeltek, hogy elment az áram. De nem a tető felől jött a víz hanem alulról – közölte. Csütörtök délelőtt az Elmű emberei vannak a helyszínen, hogy visszakapcsolják az áramot. Jelenleg már csak a mélygarázsban vannak nagyobb pocsolyák.


Tűzoltók dolgoznak az Erzsébet téri Akvárium Klub tetőmedencéjénél

Horn Márton elmondta, a fenntartó tesz plusz szűrőt helyez a rendszerbe, hogy az eset ne ismétlődjön. A programok a takarítást követően a meghirdetett menetrendben zajlanak majd. A port.hu szerint az Akvárium Klubban csütörtökön kilenctől a Maszkura és a Tücsökraj játszik és DJ Murak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik