Kultúra

Táncszínházi előadás Az órák című film nyomán

Feledi János, Idők folyamán című előadása a Régi Zsinagógában (Szeged Hajnóczy utca 14) tekinthető meg május 6-án, vasárnap, 19.30 órakor.

Milyen boldognak lenni?
Milyen nőnek lenni?
Milyen meghalni?
Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán…
1941: egy írónő vízbe öli magát, így próbál meg menekülni súlyos depressziójától. 1951: egy depressziós anya reggeli készülődését látjuk. Napjainkban egy nő esti partit szervez. A három nőt egy könyv köti össze, Virginia Woolf Mrs.Dalloway című regénye. Az első nő maga az író, 1925-ben. Elmebajjal küzd. A második, éppen állapotos, gyermekét várja, akinek látszólag mindene megvan, férje, szép háza, gyermeket vár, de mégsem boldog. Miközben a könyvet olvassa, annyira a hatása alá kerül, hogy elhatározza, még aznap este véget vet az életének. A harmadik nő AIDS-es barátját, egykori szerelmét szeretné meglepni egy partival. Róluk szól az előadás, és arról a láthatatlan kapocsról, ami összeköti őket.


Barta Dóra ás Feledi János

„Az előadás Az órák című film nyomán készült. A női lelkek, érzések izgatnak, hogyan jut el valaki odáig, hogy öngyilkos legyen. A nő, mint feltérképezendő lélek érdekel. Izgalmas az is, hogy három különböző korban, három különböző nőről szól.”

Táncolják: Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész, Kulcsár Noémi, Horváth Zita, Feledi János
zene: montázs
díszlet: Minorics Krisztián
dramaturg: Lisztóczky Hajnal
produkciós asszisztens: Lázár Rita, Ménes Rita
rendező-koreográfus: Feledi János

Rádiós interjú Feledi Jánossal és Barta Dórával

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik