Kultúra

A dobosok dobosa Budapesten

Az A38 Hajón saját zenekarával lép föl Carl Palmer.

Az Emerson Lake and Palmer és az Asia alapító tagja május 3-án játszik a hajón. A programon az ELP legszebb számai – köztük a Hoedown, The Enemy God, Tarkus, Fanfare For The Commom Man, Trilogy – szerepelnek majd, s elhangzik még a híres Muszorgszkij-klasszikus, az Egy kiállítás képei és sok más nagyszerű alkotás.

Carl Palmer nemrég egy brit művészfilmben is szerepelt: Andrew Cross 35 perces, The Solo című alkotása a zene és a tér közti kapcsolatot boncolgatja Carl Palmer dobszólói segítségével, bemutatva azt, hogy a különböző ütős hangszerek használatával milyen összetett és teljes értékű, művészi értékkel bíró hangzást érhetünk el. (http://youtu.be/ouJetiHNAv0)

„Számomra mindig fontos volt, hogy minél közelebb kerüljek a rajongókhoz. Az új turné, ez a film és a mobiltelefonos alkalmazás pedig minden korábbinál jobb lehetőséget nyújt erre” – mondja Palmer. „Ez a film nem egyszerűen egy Carl Palmer-dobszóló felvétele, ahogy azt elsőre gondolnánk, hanem annak a bemutatása, hogy a dob és a rajta játszó személy hogyan kapcsolódik össze, megteremtve egy élő, valós idejű műalkotást – olyat, amihez foghatót más esetekben csak múzeumokban láthatunk.”

Carl aktuális turnéját 2011 őszén, az Egyesült Államokban indította. A beszédes nevű Pictures At An Exhibition-körút keretében érkezik Budapestre. Power trióként láthatjuk majd a dobost, Paul Bielatowicz gitáros és Simon Fitzpatrick basszusgitáros társaságában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik