Kultúra

Idén már nem lesz Coke Club

A szórakozóhely, mely szinte összeforrt Siófokkal, tizenöt év után bezárja kapuit. Ennek a polgármester és az üzemeltetők sem örülnek.

Este kilenckor lekapcsolják a zenét a siófoki Coke Clubban – döntött a Fonyódi Városi Bíróság, ez pedig azt jelenti, a vízparti szórakozóhely lehúzhatja a rolót. Az üzemeltető Coca-Cola Magyarország mindenkor a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik, ezért az ítéletet tiszteletben tartja; a lehetséges jogi lépéseket jelenleg vizsgálja. “Ez a döntés azonban sajnos nem teszi lehetővé, hogy a társaság a rendezvényeket a korábban megszokott minőségben tartsa meg, ezért bezárja a klubot” – mondják.

A rendezvénysorozat most búcsúzni kényszerül az elmúlt tizenöt év alatt szerzett több mint 100 ezer rajongójától, akiknek ezúton is köszöni hűségét, és igyekszik majd számukra más formában visszahozni a Coke Club élményét.

A Facebookon szárnyra kelt a hír, miszerint a Coke Club tulajdonosai új helyszínt keresnek a nyári fesztiválsorozatnak. Ez azonban csak részben igaz. „Az ítéletet múlt héten vette kézbe a társaság vezetősége. Ez túl kevés idő ahhoz, hogy egy ilyen volumenű rendezvénysorozatnak megfelelő helyet találjanak. Ráadásul a szórakozóhely a hosszú évek során összeforrt Siófokkal” – mondta Tüske Gabriella ügyféligazgató.

2012-re vége

„Idén már biztosan nem lesz Coke Club, de a vezetőség igyekszik majd valamilyen más formában kárpótolni a rajongókat. Erről most kezdődtek a tárgyalások, a Facebookon azonnal közzétesszük a legújabb információkat” – tette hozzá Tüske Gabriella.

A interneten rengeteg hozzászólás érkezett az ügyhöz, melyben egyesek politikai, mások önös érdekeket vélnek meghúzódni a háttérben. A legtöbben úgy gondolják, hogy Siófoknak elege volt a „buliturizmusból”, és szeretne nívósabb, családbarát nyaralóhellyé válni, akárcsak a túlparti szomszéd, Balatonfüred.

Siófok szomorú

Az MTI úgy tudja, egy magánszemély perelte be a szórakozóhelyet az éjszakáig tartó hangos zene miatt. A szórakozóhely vezetőségének döntésére a siófoki önkormányzat kedden közleményben reagált, melyben Balázs Árpád polgármester így fogalmazott: „Az önkormányzat megérti, hogy a bírósági ítélet betartásával nem tudja a társaság a korábban megszokott minőségben és közönsége elvárásainak megfelelően megtartani a rendezvényeit. Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat.

Nem ismerek olyan nyaraló, szórakozó helyet, ahol 9 óráig lehet zenét szolgáltatni és 11 órától elsötétül a város, a vendéglátóegységek bezárnak. Ilyen szabályozás a vállalkozók tömegeit tenné tönkre, megfosztva az üdülőket a szórakozás lehetőségétől. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a helyes egyensúly a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog között és a helyi rendeletek sem ezt célozzák meg – Siófok nem így várja a vendégeit” – írta közleményében a balatoni város polgármestere, aki hozzátette, a megváltozott körülményeknek megfelelően Siófok további egyeztetéseket szeretne folytatni a Coke Club vezetőségével, mivel az idei évre még érvényes szerződése van.

Nincs hely

A környékbeli önkormányzatok megerősítették a szórakozóhely nyilatkozatát, mely szerint a Coke Club vezetőségétől nem keresték meg őket újabb helyszínt keresve. A szórakozóhely üzemeltetői hangsúlyozták, hogy a Coke Clubot nem érdemes másik Balaton-parti városban megnyitni, hiszen az szinte teljesen összeforrt Siófokkal. Balatonvilágoson nincs alkalmas hely, Zamárdiban pedig a Balaton Sound megrendezésével kimeríti a lehetőségeit.

Deutsch is bírálja a döntést

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt is érzékenyen érintette a Coke Clube bezárása, és röviddel a hír bejelentése után a Twitteren így reagált: „egy döntéssel kéne bezáratni minden szórakozóhelyet. Minek faszolnak különböző önkormányzati és bírósági határozatokkal?”

A képviselő nem sokkal később ugyanitt hozzátette: „Vérlázító, ami a szórakozóhelyek bezáratását illetően történik. Egy magyar önkormányzat vagy bíróság a komplett Quartier Latint bezáratná!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik